Sunday, November 27, 2011

Facebook Hacked


Assalamualaikum....dan selamat pagi....

pekabo sume blogger2...jie doakan sume dlama keadaan baik dan berada dalam ceria slalu...

bangun pagi2 dah diuji dgn ujian dalam khidupan nie....

aduyaiiii!!!!

mungkin ada hikmahnya d sbalik ujian dan dugaan nie...

mesti sume nk tau ape yg jie maksudkan....

bila lpas solat sbuh tadi macm biasa laa...nk updte fb... bila on jerr fb amat menyedihkan fb jie kna hacking...huhhhhh!!!! kcewa tol....!!!=(

So nk gtau kat sume yg jie dah xda fb skg nie... buat kgwan jie sume yg pernah mngenali sebelm2 nie mlalui fb ataupn kat mna2...scara rasminya dan dan sdia maklum bahawa fb jie yg bernama "Mohd Hazizi" dah xwujud lagi.. jd inform la pd kgkwan yg lain yerrr.... xtau la nk buat fb baru ke x...ape pn bgntung pd keadaan...tgk laaa cmne nti...

Okey laaa... Smoga Sume sntiasa Heppy slalu...buat yg terbaik dalam apa yg kita lakukan....=)

Chayookkkkk!!!

~G_Inspiring~

Monday, November 21, 2011

MALAYSIA 4-3 INDONESIA


akhirnya kemenangan membawa pulang pingat MAS menjadi kenyataan milik MALAYSIA..


bangga sangt dgn pemain2 MALAYSIA... kesungguhan dan semangt yg d suntik serta sokongan dan harapan seluruh MALAYSIA tidak dipersiakn dgn begitu sj... mgkin ia sekali lagi mncatatkan lagi dalam sejarah Malaysia dengan apa yg d capai pada hari ini...


Semoga Kesemua Kontinjen2 dan Pemain2 Malaysia dapat keluar dgn selamat dari stadium Gelora Bung Karno dan  pualng dgn selamat ke Tanah Air...


MALAYSIA BOLEH!!!


LOVE...LOVE...LOVE......HARIMAU MALAYA..!!!

~G_Inspiring~

Thursday, November 17, 2011

Pelajar IPTA meninggal dunia akibat demam denggi


PUTRAJAYA 17 Nov. - Seorang pelajar institut pengajian tinggi awam (IPTA) di Selangor meninggal dunia minggu lepas selepas tiga hari dirawat di Hospital Sultanah Aminah, Johor Baharu akibat demam denggi.

Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Seri Dr. Hassan Abdul Rahman berkata, mangsa telah dua kali mendapatkan rawatan awal di pusat kesihatan IPTA di Selangor itu, namun tidak didiagnosis sebagai denggi.
"Kemudian pesakit telah pulang ke kampungnya di Segamat, Johor dan mendapatkan rawatan di klinik kerajaan sebelum dimasukkan ke wad di Hospital Segamat.
"Pesakit kemudiannya dirujuk ke Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultanah Aminah untuk rawatan lanjut dan meninggal dunia setelah tiga hari dirawat di hospital itu,” katanya dalam satu kenyataan hari ini. 

Rahmat pd Khamis, 17b Nov. 2011

Salam perpaduan tuk sume pelawat2 blog2 jie... ape pn terlebih dulu jie nk ucapkan terima kasih bbyak kerana sudi mlawat blog jie...walaupn msih byk perkara yg perlu jie update tuk bagi dia mnarik n korg tgk pn nmpak best...


Sebenarnya hari nie adalah hari yang amat bermakna dalam hdup jie...kerana jie rasa hari nie hdup jie pnuh dgn Rahmat Keberkatan ke Hadrat Allah...Ya Tuhan Yang Maha Esa...
Bersyukur sgt2!!!




Yang Pertama.....





Hari Khamis bersamaan 17hb Nov. 2011, jie telah hadir Exam bagi Jawatan Peg. Anti-Dadah S41...apepn sume berjalan lancar...jie dah buat yg terbaik dan persediaan yang agak ckup wlupn rasa msih xckup...=)
dan jie rsa itulah kmmpuan jie...klu ada rezki dan tertulis jawatn tuk jie..mkna nya dpt laa...tp klu x, sbliknya laaa....
apepn, jie bertwakal kepadaNYA...harap2 dpt la kan.... penat sgt...perjalann sj dan mkn 2jam kan...heheee....


sama2 la kita doakan yerr...juga kepada kwn 2 lain yang hadir tuk exam nie...=)
Gud Luck....






Yang Kedua....

tadi lepas jerr jawb soalan bg seksyen kedua...smentara tggu tuk seksyen ketiga.... jie dpat paggilan dari LHDN... mula2 xtau...tp bila dia perkenalkan dr mana pgglan tuu baru tau.. then, pggln tu rupenya nk bagi tau yg jie dpt n lpas temuduga tempoh hari dan jie d pggil tuk lapor diri pada Isnin nie, 21hb Nov. 2011...
ape pn jie bersyukur sgt...dan xsgka sbb dpt jawatan nie...wlupn kntrak janji ada kerja kan....heheeee... dan jie ucapkan trima kasih kpd mereka yg mendoakan kjayaan jie...ne sume adalah berkat doa sume  jgk...trima kasih pd mak dan abah..akak abg dan adik2 sume...serta kwn2 sume...TQ so much...






Yang ketiga....



jie jgk dpt tau yg adik bongsu jie yg baru abis UPSR dapat result ok jgk laa...ok la dr jie dulu...heheee...
ape pn tahniah dik...kjayaan Mu adalah terletak di bahumu dan harapan mak abah...itu yg perlu tanam dlm diri...kjyaan xkan dtg bergolek klu x diusaha, dan xkan dapat di miliki klu x d timba...yg penting ikhlas dalam mnuntut ilmu...apa pn jauh lagi perjalann  mu...TRUSkan Usaha MU hingga ke puncak menara gading sebagaimana yg diimpikan oleh semua insan bergelar remaja cemerlang...






Yang Keempat...



tadi jgk masa dlm perjalann nk pulang dr exam smpai jer kat Sg. Perak, ada plak pggilan dari Finisar Indutry Ipoh, Tawar jie jwatan yg jie apply sbg HR Tranee Executive dan di paggil temuduga Rabu nie, 23hb Nov. 2011... huhhhh...2 kali tepon...smalam skali 16hb intervw mlalui tepon...hari cl sruh dtg temuduga kat cna plak...
aduyaiiii!!! sdg dlm dilema nk buat keptusan sama da nk p tebiu atau x... sbb da dpt kat LHDN nk p tebiu sna plak...klu kata dpt sna plak..lagi pening nk buat keptusan nk trima yg mana.....
apa pn msih dlm pertimbangan nk plih yg mana... dok tya jgk pndpt sume yg bdekatan sblm jie buat keptusn yg tepat.... 
harap kputusan yg jie buat adalah kputusn yg terbaik...
Semoga Allah akan memberi Ptunjuk yg baik tuk Diri Nie....amin.......


chayokkkk........


~G_Inspiring~



Tuesday, November 15, 2011

Kabinet Terbaru 2011


                  
Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Abdul Razak baharu sahaja selesai mengumumkan senarai Kabinet Malaysia 2010 (senarai Jemaah Menteri dan Timbalan Menteri) pada 1 Jun hasil rombakan kecil yang dilakukan (Kemaskini 23 Julai 2011: Senarai ini masih digunapakai sehingga tahun 2011). Senarai Kabinet tersebut adalah seperti berikut:                                                                         


Perdana Menteri
Datuk Seri Najib Razak
Timbalan Perdana Menteri
Tan Sri Muhyiddin Yassin
Menteri di Jabatan Perdana Menteri
Senator Tan Sri Dr Koh Tsu Koon
Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz
Senator Datuk Seri Idris Jala
Senator Tan Sri Nor Mohamed Yakcop
Senator Datuk Seri Jamil Khir Baharom
YB Senator Dato’ Palanivel a/l K. Govindasamy – Baharu
Timbalan Menteri: Datuk Liew Vui Keong
Timbalan Menteri: Datuk Dr Mashitah Ibrahim
Timbalan Menteri: Datuk SK Devamany
Timbalan Menteri: Datuk Ahmad Maslan
Timbalan Menteri: Datuk T Murugiah
Kementerian Kewangan
Menteri I: Datuk Seri Najib Tun Razak
Menteri II: Datuk Seri Ahmad Husni Mohamad Hanadzlah
Timbalan Menteri: Datuk Dr Awang Adek Hussin
Timbalan Menteri: Senator Datuk Donald Lim Siang Chai
Kementerian Pelajaran
Menteri: Tan Sri Muhyiddin Yassin
Timbalan Menteri: Datuk Dr Wee Ka Siong
Timbalan Menteri: Datuk Dr Puad Zarkashi
Kementerian Dalam Negeri
Menteri: Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussien
Timbalan Menteri: Datuk Wira Abu Seman Yusop
Timbalan Menteri: Datuk Lee Chee Leong
Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan
Menteri: Datuk Seri Dr Rais Yatim
Timbalan Menteri: Datuk Joseph Salang Gandum
Timbalan Menteri: Senator Datuk Maglin Dennis D”Cruz
Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air
Menteri: Datuk Seri Peter Chin Fah Kui
Timbalan Menteri: Noriah Kasnon
Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah
Menteri: Datuk Seri Mohd Shafie Apdal
Timbalan Menteri: Datuk Hasan Malek
Timbalan Menteri: Datuk Joseph Entulu Belaun
Kementerian Pengajian Tinggi
Menteri: Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin
Timbalan Menteri: Datuk Dr Hou Kok Chung
Timbalan Menteri: Datuk Saifuddin Abdullah
Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri
Menteri: Datuk Seri Mustapa Mohamed
Timbalan Menteri: Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir
Timbalan Menteri: Datuk Jacob Dungau Sagan
Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi
Menteri: Datuk Seri Dr Maximus Johnity Ongkili
Timbalan Menteri: Fadillah Yusof
Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar
Menteri: Datuk Seri Douglas Uggah Embas
Timbalan Menteri: Tan Sri Joseph Kurup
Kementerian Pengangkutan
Menteri: Datuk Seri Kong Cho Ha
Timbalan Menteri: Datuk Abdul Rahim Bakri
Timbalan Menteri: Jelaing Mersat
Kementerian Pelancongan
Menteri: Dato’ Seri Dr Ng Yen Yen
Timbalan Menteri: Datuk Dr James Dawos
Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani
Menteri: Datuk Seri Noh Omar
Timbalan Menteri: Datuk Johari Baharum
Timbalan Menteri: Chua Tee Yong
Kementerian Pertahanan
Menteri: Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi
Timbalan Menteri: Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad
Kementerian Kerja Raya
Menteri: Datuk Shaziman Abu Mansor
Timbalan Menteri: Datuk Yong Khoon Seng
Kementerian Kesihatan
Menteri: Datuk Seri Liow Tiong Lai
Timbalan Menteri: Datuk Rosnah Rashid Shirlin
Kementerian Belia dan Sukan
Menteri: Datuk Ahmad Shabery Cheek
Timbalan Menteri: Senator Gan Ping Sieu
Timbalan Menteri: Datuk Razali Ibrahim
Kementerian Sumber Manusia
Menteri: Datuk Dr S Subramaniam
Timbalan Menteri: Senator Datuk Maznah Mazlan
Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan
Menteri: Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob
Timbalan Menteri: Datuk Tan Lian Hoe
Timbalan Menteri: Datuk Rohani Abdul Karim
Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan
Menteri: Datuk Wira Chor Chee Heung
Timbalan Menteri: Datuk Lajim Ukin
Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat
Menteri: Senator Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil
Timbalan Menteri: Senator Heng Saei Kie
Kementerian Luar Negeri
Menteri: Datuk Seri Anifah Aman
Timbalan Menteri: A Kohilan Pillay
Timbalan Menteri: Datuk Richard Riot Jaem
Kementerian Wilayah Persekutuan Dan Kesejahteraan Bandar
Menteri: Senator Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin
Timbalan Menteri: Datuk M Saravanan
Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi
Menteri: Tan Sri Bernard Giluk Dompok
Timbalan Menteri: Datuk Hamzah Zainudin
Timbalan Menteri: Senator Datuk G Palanivel

Perubahan Kabinet baharu ini melibatkan perubahan yang berikut:
Menteri
  1. Datuk Seri Kong Cho Ha dilantik sebagai Menteri Pengangkutan bagi menggantikan Datuk Seri Ong Tee Keat yang ditamatkan pelantikan sebagai menteri;
  2. Datuk Wira Chor Chee Heung yang sebelum ini Timbalan Menteri Kewangan pula dilantik sebagai Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, menggantikan tempat Cho Ha.
Timbalan Menteri
  1. Ahli Parlimen Labis Chua Tee Yong dilantik sebagai Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani;
  2. Senator Datuk Donald Lim Siang Chai sebagai Timbalan Menteri Kewangan;
  3. Senator Gan Ping Shou sebagai Timbalan Menteri Belia dan Sukan menggantikan Datuk Wee Jeck Seng yang  ditamatkan pelantikan.
  4. Senator Datuk Maglin Dennis D’Cruz dilantik sebagai Timbalan Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan
  5. Senator Datuk G Palanivel sebagai Timbalan Menteri Perusahaan Perladangan dan Komuniti;
  6. Ahli Parlimen Serian, Datuk Richard Riot sebagai Timbalan Menteri Luar Negeri.
Selain daripada pelantikan baru, terdapat juga rombakan dari segi pertukaran portfolio dalam Senarai Menteri Kabinet 2010 yang melibatkan tiga timbalan menteri iaitu:
  1. Datuk Rohani Abdul Karim dari Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani ke Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan;
  2. Jelaing anak Mersat dari Kementerian Dalam Negeri ke Kementerian Pengangkutan;
  3. Datuk Lee Chee Leong dari Kementerian Luar Negeri ke Kementerian Dalam Negeri.
Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin, telah memperkenankan Istiadat Mengangkat Sumpah Jawatan dan Setia serta Sumpah Simpan Rahsia di hadapan Baginda pada jam 3.30 petang Jumaat ini (4 Jun) di Istana Negara.

Sunday, November 6, 2011

SeLAMAT hARI RAYA AIDIL ADHA

Assalamu'alaikum wbt.......

&


Alhamdulillah...sekali lagi diberi peluang tuk beraya bersama kluarga tercinta...

jie mohon ampun dan maaf yerr buat ayahnda dan bonda... sSungguhnya terlalu banyak kekhilafan yg jie lakukan tnpa disedari oleh diri ini... jie sayang mak dan abah!!! Love U So much..!!!mmmmuuaaahhh,...

mohon maaf jgk buat along & kak long, Angah Tie & abg epoi, Adinda ku dua orang yang ku sayangi... 

ku berdoa agar keluarga sentiasa mndapat rahmat dan diberi kebahgiaan yang berpanjangan....

Tidak Lupa jgk buat Sahabat2 ku dan kgkawan2 ku semua yang mngenali diri ini... tidak kira dari SKCL, SMKAP, SMKAI, UTMJB, rakan FB, rakn2 Blogging dan rakan pernah ku knali slama ini .... raya jemput laa datang umah yerr... jgn malu2...

Setiap kali raya jerr termasuk raya Haji nie umah jie mesti menu utama dan xpernah diubah ialah Laksa Penang... sape yg mnat makan laksa sila la dtg...=)

di samping tuu, lemang  ngn rendang pn ada... sape dtg awl dpt laa....bukan ape, klu lambat nie phm laa...sbb xbyk kan,...heheheee....

okey laaa....itu jerrr yg jie nk kgsikan kat cnie...

lagipn xbpe sht nie.... ntah npe tbe2 jerr bdn rsa xsht ari nie, selsema n nk dmam... dgaan tol laa....
apa pn nie adalah ujian dan rhmat nya pada diri nie... ku sdia mnerima dgn redha dan tabah....=)

okey jei stop kat cnie dlu k.... slamat berjalan2 dan berhari raya aidil adha... yg blk kampung smoga berhati2 d jalan raya.....sama la bg yg dok jalan2 tuu.. berhati2 k.... ingt la org tersayg....=)

chayokkk......

~G_Inspiring~

Friday, November 4, 2011

Puas Hati Ke Tak Puas hati



walaupun dok update blog ttap rsa xpuas ati... ada lagi bnda yg jie nk dlm blog nie xdpt2 lagi..gram tol laa...huuuuu...


apa pn.. ari nie pya update ttap ada prubahan walaupn xscantik mana pn...lain la korang pya blog... da advance jauh ke depan...huuhu... almaklumlaaa...jie pn baru lagi ngn blog2 nie... dok tgh2 xplore2 jg nie.... 


pkey laa...stelah slesai updte blog...jie nk g mandi..pastu masak ckt tuk jamuan2 anak2 murid kat skola nuu... baik x ckgu nie...ciap mask sndri lagi...


yelaaa...diorg dok mntak nk wat jamuan...bagi je laa...serba ckt apa yg ley dibat...ari nie da last mngjar n bsama ngn diorg... bila lagi kan...=)


okey smoga hari2 kita sntiasa d bri kceriaan yg kberkatan yang berpnjangan dalam hdup nie....


chayookkk....