Saturday, May 25, 2013

INDAH HIDUP BERKELUARGA

Assalamualaikum..wbt...


Dalam bakul ada kaca,
pergi ke sawah membawa sabit,
   Mohon maaf kepada pembaca,
   Sebab dah lama blog ni x update..~~


Amboi berpantun plak yerr..hikhikhikkk...\\
   just suka suki...=)

Da lama menyepi...sbuk sgt ke aku nie...hohohoo..

sbuk dgn apa?? PRU13 kah?? Kenduri kah?? Keje kahh..??
  hmmmm...ape2 je laa...

ni pon amende yg yg aku tulis pon aku xtau... dok meleret jerr mrapu ni haaa....

nk bg hilang boring la konon nya....

hukhukhukkk....

Sesungguhnyaa mmg aku tgh boring pom...hahahaha

WAAAAAA...dalam tahun nie umum nya, dan bulan nie khususnya byk sungguh kenduri...
yg aku dapat jemputan pon byk jgk...

sdara sj dok ada bpe jemputan kenduri,,, xkira kawan2 lagi...dok ada lebih dari 3 jemputan....
yg dah btunang jgn di tya...byk jgk,.....\

 perhhhhhh.....ramai dah kwn2 aku yg da jijak ke alam perkahwinan...yg aku nie bila lagi laaaa agknya yekkkk...
hmmmm..biar laa dulu bg semua dah agak stabil...baru pikio...hukhukhukkk...

Org ramai dah dok bertanya...baik sdara, kawan2....apatah lagi org kampung...tp aku ngn steady neyerr menjawab...insyllah klu da rezki xkmana....

Peracangan aku masih belom dalam capian nya lagi...jd xperlu laa nk kelam kabut kannn.....

Biar semua da ok baru pikir sebenarnya apa langkah seterunya yg perlu dibuat...

Apapon TAHNIAH kepada semua kengkawan yang telah melangsungkan perkahwinan dan yang bakal melangsungkan perkahwinan...semoga ikatan yang terbina ini akan berkekalan hendaknya hingga ke Syurga...=)

Xlupa juga kepada mereka yang telah melangsungkan majlis pertunangan...semoga semua nya berjalan lancar dan sempurna dan mendapat keberkatan dari NYA....

DOA aku semoga ikatan kekeluargaan yang terbina dapat dikekalkan hingga ke akhir hayat seterusnya ke SYURGA kannnn....

 EHHHHH...sebelum xlupa jgk kpd pembaca2 blog ini yg mgkin juga telah melangsungkan perkhwinan dan majlis pertunangan sekali pon....

Semoga berkekalan YERRRRR....

 Ok laa...satakat tu je kot buat kali ini....Hope akan terus updte tuk akan datang... TQ guys pada yg membaca...

Blog just suka2 jerr tuk isi masa lapang dan berkongsi cerita...

BYEEE>>>>

Thursday, May 16, 2013

TERASA MAKIN KUAT DI UJI

Kian lama kian kuat di uji perasaan ini...
Dari hari ke hari semakin kuat juga aku di duga dgn bermacam ujian dan cbrn hidup ini....
Sungguh byk cbran yg harus aku lalui... terlalu kuat cbrn dan rintngn yg harus ku tempuhi...
Aku xmampu Ya Allah untuk ku tempuhi nya tnpa bantuan dan perlindungn dari Mu... bgitu jelas terasa Sesungguhnya Engkau maha berkuasa lagi penyayang ke atas hamba2Mu... aku redha Ya Allah di atas sgala ujian yg Kau letakkan ke atas diriku...
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui di atas apa yg Engkau tetapkn ke atas hamba2Mu...

YA RABBAL'ALAMIN...